اقتصاد>اقتصاد ایران - علی ابراهیمی :
براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار کشور، نرخهای جدید ۵ نوع نان سنتی در استان تهران توسط اتاق اصناف کشور تعیین و برای اجرا از روز گذشته به اتحادیه نانوایان سنتی ابلاغ شد. به گزارش همشهری، دیروز اتاق اصناف کشور با صدور بخشنامهای ضمن اعلام وزن قانونی چانه خمیر انوان نان سنتی به نانواییها که بدون تغییر مانده، مجوز افزایش 15درصدی قیمت انواع نان سنتی در استان تهران را به نانوایانی داد که با آرد دولتی به تولید و عرضه نان مشغول هستند.
براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار کشور تعیین نرخ نان در سایر استانهای کشور برعهده شورای آرد و نان استانها به ریاست استاندار گذاشته شد و این شوراها میتوانند با تعیین نرخ انواع نان سنتی براساس شرایط اجتماعی و ذائقه مصرف مردم، نرخهای جدید نان سنتی را با افزایش حداکثر تا سقف 15درصدی برای اجرا به نانوایان ابلاغ کنند.
در بخشنامه اتاق اصناف تأکید شده است که قیمتهای جدید انواع نان سنتی در استان تهران بدون تغییر در وزن قانونی چانه خمیر قبلی این نوع نانها تعیین و ابلاغ شده و با این افزایش قیمت انتظار میرود تا نظارت مستمر بر ارتقای کیفیت برای کاهش ضایعات نان و احترام به مطالبات مصرفکنندگان مدنظر تولیدکنندگان انواع نان سنتی قرار گیرد. قیمت آرد نیز برای نانواییهای سنتی همان نرخ سابق ۶۶۰ تومان در هر کیلوگرم و برای نانواییهای صنعتی ۹۰۰ تومان خواهد بود
. قیمت انواع نان سنتی در استان تهران پس از 3سال در حالی از روز گذشته با افزایش ۱۵ درصدی مواجه شد که هنوز خبر یا وعده تازهای برای افزایش کیفیت نان بهعنوان خواسته اصلی مردم توسط نانوایان و مسئولان اعلام نشده است. این در حالی است که گزارشهای سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدگنندگان در موارد متعدد حاکی از این است که بیشترین شکایات مردم مرتبط با کیفیت نان بوده و نحوه پخت، بهداشت و وزن حتی ازجمله گلایههای مسئولان است. محمدرضا نظرنژاد، رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی نیز به ایسنا اعلام کرده حدود 90درصد نانوایان سنگکی از کیفیت آرد شاکی هستند چراکه نان سنگک باید با گندم مناسب و آرد با گلوتن (پروتئین در گندم، جو و چاودار یافت میشود که این ماده باعث کش آمدن خمیر و تردشدن بافت فرآورده نهایی میشود) بالا باشد که خمیر حاصل از آن نرم و برای پخت سنگک مناسب باشد.
اما اکنون بهدلیل نامرغوب بودن گندم و آرد دولتی شاهد نارضایتی نانوایانهستیم. اما در مقابل، برخی مسئولان گلایه از کیفیت گندم تولید داخل را زمینهچینی برای واردات گندم تلقی میکنند.